pátek 20. září 2013

Art Journal - 1. část

   Loni na podzim (tuším) byla na srazu v Liberci na programu výroba Art Journalu. Moc mi to bylo líto, že jsem tam nemohla být, protože Art Journal a Mixed media je záležitost, která mi už delší dobu ležela v hlavě. Moc se mi to líbí, jenže jsem nevěděla, jak na to. A tak, když jsem nemohla být v Liberci, začala jsem pátrat na internetu po návodech. Jenže stále mi chyběla odvaha začít.... Impulsem byl až blog Ley  (které tímto děkuji za inpiraci), která na svých stránkách popisovala své začátky. A tehdy jsem si řekla, že to taky vyzkouším.

   Rozhodla jsem se ale pro trochu jiný postup než použila Lea.  Stránky budu vyrábět na jednotlivé listy, které pak svážu knihařskými kroužky a desky vyrobím dodatečně, až získám nějaké zkušenosti.
 
 
 Nadešel den D a já se pustila do první stránky. Tato stránka má titul

 

"Psaní, písmo, písmena"

 
 
Začala jsem tím, že jsem si bílou čtvrtku natřela gessem. Po zaschnutí jsem stránku pokapala modrým a fialovým IZINKem a rozetřela po stránce gumovým válečkem.
 
 


   Opět jsem stránku nechala zaschnout. Pak jsem použila pozaďová razítka, jedno s písmem a bílou barvou a druhé se špičkami pera a černým inkoustem. Protože bílá razítkovací barva ne a ne zaschnout, stále se rozmazávala, pro jistotu jsem stránku přestříkala bezbarvým lakem ve spreji. Jelikož IZINK je sám o sobě lesklý, vzhled stránky s tím nezměnil.
 
 
 
Na big shotu jsem vyřezala z kartonu několik písmen, které jsem před přilepením na stránku ještě přetřela krakelovacím Accents.
 
 
Na závěr jsem na stránku přilepila dřevěnou násadku s perem. Násadka je originál ještě po mých předcích, tu jsem vyhrabala ze svých tajných zásob :-)

 
Druhou stranu prvního listu mého Art Journalu jsem nazvala:
 

"Na rozkvetlé louce"

 
    
   Po zaschnutí vrstvy gessa jsem  stránku natupovala pestrými akrylovými barvami.
   Abych si nezničila spodní, již hotovo stránku, asi 3 mm okraj jsem oblepila papírovou páskou, která se po dokončení práce dá lehce sundat a tyto nenabarvené okraje jsem pak na pákové řezačce ořízla. Takže moje stránky Art Journalu budou mít každý rozměr menší o 0,5 až 1 cm než je velikost A4.













   Pak jsem použila razítka Paper Artsy, ty jsem nabarvila inkousty v bílé, zelené a nejčastěji v černé barvě, což je lépe videch na detailech dole.





 
A tady je hotová ořezaná stránka: 
 
 
Děkuji za nahlédnutí :-)

neděle 1. září 2013

Visačky



 
   Ráda vyrábím visačky, malé, velké, jednoduché i náročnější. tentokrát jsem se pustila do těch náročnějších. Podklad jsem nejprve nabarvila pomocí sprejů a pak dozdobila razítky, výřezy, různými předměty a stuhami.




 

 
Děkuji za návštěvu :-)